Bralindy Leonbergers

Even voorstellen

 

Wij zijn Jan en Erica Schmits en wonen met onze kinderen in Heemskerk, vlak aan de kust. Sinds 1998 zijn wij in het bezit van meerdere Leonbergers, inmiddels een vijfde generatie. Na eerst drie reuen gehad te hebben, kwam ons eerste teefje in 2005. Yarnousch Faithfull Ivy. Zij is de stammoeder van onze kennel en heeft ons twee leuke nestjes gegeven. Op dit moment hebben we 3 Leonbergers in huis en het zijn allemaal teefjes : Bralindy Brooklyn Ivy,Qinou Love Du Plateau Bavorois en Bowie van het Verschiet.

Sinds 2001 ben ik kynologisch instructeur en gaf ik les bij de KC West Friesland in G&G en Rally-O Met al onze honden werd getraind tot op hoge leeftijd en het niveau wat ze aankonden, zowel gedrag en gehoorzaamheid als Rally-O.

Af en toe fokken wij een nestje Leonbergers volgens de regels van de LHCN die zijn vastgelegd in het fokconvenant van de LHCN.

Onze pups laten we in de huis opgroeien. In de huiskamer komt de eerste paar weken een grote werpkist en daarna komt er een puppie ren. Ook wordt er een socialisatie programma gestart zodat de pups een goede basis hebben als ze met de nieuwe baasjes meegaan.